חורבת מלח – יום הבוחר לכנסת ה – 26.

לאחר בלוי חובתי האזרחית,שמתי פעמי לביקור,הכמעט שנתי,אצל הנרקיס הסתווי הצומח בחורבת מלח שבפאתי אזור התעשייה של אור עקיבא.

התכנון היה למלא את חובתי האזרחית ולאחר מכן לנצל את אור השמש,ומעט את חומה,על מנת לפגוש את הנרקיסים הסתווים באתרם לאחר שפתחו את עלי הכותרת שלהם לרווחה ובעוד יש עליהן קצת מטל הלילה ואם יתמזל המזל – אז גם לתפוס חרק או שניים שבאו ליהנות או לבלוס מהצוף,או מעלי הכותרת,של הנרקיסים.

שמח שמבחינת לוח הזמנים הגעתי לחורבת מלח כמתוכנן וחיש קל לקחתי את סט המאקרו ובצעדים מהירים ונחושים הלכתי לבית הגידול של הנרקיס הסתווי.

כשהגעתי לבית הגידול חשכו עיניי. המקום לא נראה כבית גידול סתווי בכלל אלא יותר כבית גידול של צמחייה באמצעו של הקיץ,נבולה ונפולה על צידה,אפורה ונוטה למות. תחושת אכזבה אחזה בי ולפני שהחלטתי לסוב על עקבותיי אמרתי לעצמי:אם כבר הגעת עד לפה תסתובב בחורבה בטח ימצא משהו לקמפז לעין העדשה.

ביקורי האנשים בחורבת מלח יצרו שבילים,לא מסומנים כמובן,שבהם בני האדם דורכים והצמחים לא גדלים. בעודי הולך באחד השבילים,שמוביל לפי המחצבה הרומית,בזווית עיני אני רואה כתם לבן בוהק פורץ אל השמיים ומכריז:הנה אני כאן!

התקרבתי ודבוקה של נרקיס סתווי התרוממה לה מהסלע. באוזני רוחי שמעתי את הנרקיסים מזמינים אותי להתקרב להביט ולצלם אבל מבקשים להיות זהיר ולשם לב לכל מדרך הנעל על מנת לשמר את בית הגידול שלהם ולא לפגוע ביושביו,כמו גם מבקשים לשמור את הניקיון ששרר שם ולהשאיר כך אחרי.

שעה ארוכה הסתובבתי בשבילים,הלא מסומנים,של חורבת מלח והתעכבתי אצל דבוקות של נרקיסים סתווים שהעלו את עלי הכותרת שלהם אל עבר השמיים כמבקשים ליהנות מזיו השמש כמו גם להציג את יופיים המאוד מיוחד.

לאחר בלוי במחיצת הנרקיסים הסתווים חזרתי לכסופה והפלגנו הביתה בכביש מספר 2 שהתנועה בו זרמה למשעי. בכניסה לעיר מגורי חיכו לי בריוני הכביש חסרי הסבלנות ופורעי החוק אצים להם לקניון הסמוך ובעודי מתמרן ביניהם,לאט ובזהירות,התנחמתי בעובדה שזהו קצה הצפוני ביותר של כביש מספר 4 כביש שמתחיל 305 ק"מ דרומה מפה בצומת קטורה שבערבה המרכזית שבשעה ההיא חוותה מטח גשמים שכלל סגירת כל דרכי הגישה,לערבה ולאילת,עקב שיטפונות.

והתמונות שלכדה עדשת המצלמה – של הנרקיס הסתווי יפה התואר,הן כאן לפניכם:

לגלרית התמונות – חורבת מלח יום הבוחר לכנסת ה – 26.

מנחם